TOP10 nejlepších her pro dva na PlayStation 3

Jo, jasněže víme, že konzole PlayStation 3 už má nejlepší léta za sebou. Že co do prodejnosti se nemůže rovnat PlayStation 4, a že gamesy, které na ní šlapou, nesahají ani po kotníky hrám na PlayStation 5. Tenhle článek je prostě výlet do tvrdýho retra roku 2007 a my ti v něm představíme ty nejlepší hry, které patří na třetí konzoli playstationové rodinky mezi TOP10 her pro dva.

Guitar Hero

Tu kytaru jsem koupil kvůli… SOBĚ! Jo, abych se vytasil s těmi nejlepšími songy ever a ze začínajícího hráče se vypracoval až navrol. Kdy jindy si můžeš splnit svůj hudební sen, než teď? Kde jinde, než v některém z titulů série Guitar Hero! Obládni pódium, strhni davy vřeštících fanynek a založ se svýma kámošema kapelu, která jako obří vlna spláchne konkurenci v téhle jedinečné hudební hře na PlayStation 3 (A jestli to nebereš až tak vážně, sáhni po příjemně střeštěné alternativě a šoupni do mechaniky své trojkové konzole LEGO Rock Band).

Brothers A Tale Of Two Sons

Bylo nebylo nebo spíš byl nebyl jeden pohádkový příběh jako stvořený pro dva bratry (kámoše, kámošky, hráče…). Brothers A Tale Of Two Sons je krásně zpracovaná PS3 akční adventura z pod pera švédského filmového režiséra Josefa Farese, která tě nechá hrát kooperativní hru v řežimu pro jednoho hráče. Najdi živou vodu pro svého otce, prozkoumávej tajemná zákoutí… Na cestu, kterou v Brothers A Tale Of Two Sons podnikneš, nikdy nezapomeneš a krom PS3 ji můžeš podniknout třeba i na Xbox One. Tak proč ji ještě odkládat?

Killzone 3

Další hra na našem seznamu představuje přesně to (a jenom to), co se od military sci-fi her čeká. Killzone 3 je o vojenským misích, zbraních a… no, původně jsme chtěli napsat aspoň tři věci, ale v tomhle případě je to trochu problém. Prostě pokud máš rád dynamickou ryzí military akci, bodující skvělou atmosférou, je pro tebe tahle hra na PlayStation 3 přesně to pravé. Užij si dechberoucí různorodé scenérie, multiplayer nebo (ne tak často) podporovaný PS Move v kombinaci, která Killzone 3 vyšvihla mezi TOP10 her pro dva na PS3.

Killzone 3 - Zdroj: zing.cz

Little Big Planet        

Odzbojující roztomilost disponující skvělou hratelností. Tohle by k Little Big Planet mohlo coby její popis stačit, protože přesně taková je. Jedna z nejlepších her na PlayStation 3, která se v průběhu let dočkala ještě dalších (o nic méně skvělých) pokračování špapajících na PlayStation 4 i PS5 se hrdě pyšní jak kooperačním online režimem, tak sharovacím obsahem.

Motorstorm: Apocalypse

Teď nejspíš každému správnému milovníkovi rychlých kol, burácejících motorů a adrenalinu zasvítí oči. Motorstorm: Apocalypse totiž představuje kombinaci všech tří zmíněných faktorů a jako třešničku nad tím vším nabízí apokalyptické prostředí města. Užij si pach spálených pneumatik u téhle skvělé multiplayerové závodní hry na PlayStation 3 anebo si vychutnej některý z předešlých titulů série Motorsporm.

Ratchet & Clank

Notoricky známá dvojka Ratchet & Clank byla v posledních měsících hodně skloňovaná hlavně v souvislosti s doposud posledním titulem ze stejnojmenné herní série, který se stal jednou z nejvíce propagovaných her na PS5. Ratchet and Clank Rift Apart se samozřejmě od toho, který šlapal na PlayStation 3, v mnohém liší. Shodují se ale v pořádném nášupu dlouhotrvající zábavy, možnosti multiplayeru a neochvějném držení pozice v seznamu nejlepších her pro dva hráče na PlayStation.

Rayman Legends

Když jsme u těch PS3 skákaček a roztomilých postaviček z předpotopního období (nojo, už nám lásko není dvacet let), musíme zmínit i hru Rayman Legends. Jedná se nejen o jednu z nejlepších her pro dva na PlayStation 3, ale i o jednu z nejdelších, nejzábavnějších a vizuálně nejkrásněji zpracovaných „hopsogames“ vůbec. Když tomu navíc připočteme bonus ve formě multiplayeru, dostaneme hru, u které se budou bavit všichni bez rozdílu věku nebo pohlaví.

Resident Evil 6

Zachraň životy tisíců lidí v Číně a hlavně zůstaň naživu ty sám. Zní to trochu jako z hororu? Fajn, tak vítej v Resident Evil 6. Šestkový Resident je posledním z titulů legendární herní série Resident Evil, který se ještě drží původního hororového žánru a nemíchá se mezi střílečky na PS3. S kámošem to v něm rozjedeš v kooperativním módu, ale společnost druhý osoby je asi tak to jediný, co se na konceptu celé hry změní. Za asistence druhého hráče nebo bez ní, počítej s hordama krvelačných zombíků, pořádnou náloží děsu a zoufalé snahy přežít. See You on the Other Side (jestli něco takovýho… no, však víš.)

Sonic The Hedgehog

A ještě jeden hopsálek z řady dětských PS3 her doplní naši přehlídku nejlepších her pro dva na PlayStation 3. Modrý bodlináš Sonic v titulu Sonic The Hedgehog pobaví jak malé, tak velké vyznavače kooperativní zábavy a tahle postavička rozhodně potěší i každého, kdo rád sáhne po nějakém tom herním předmětu. Sonicovi jsme věnovali samostatný článek, takže tady se do něj víc „píchat“ nebudeme :)

Sonic The Hedgehog - Zdroj: pushsquare.com

Uncharted 3: Drake's Deception

Jako Indiana Jones se budeš cítit v Uncharted 3: Drake's Deception z dílen Naughty Dog. Tahle akční adventura na PS3 tě zcela pohltí úžasně zpracovaným vizuálem, svělým příběhem i nekonečně zábavnou hratelností, kterou je navíc možné zpestřit hrou více hráčů na jednom zařízení. Možná si budeš u třetího dílu legendární série Uncharted připadat trochu ztracený, ale neboj, to se časem poddá. Podle nás se do Uncharted 3 i dalších navazujících dílů zamiluješ a připojíš se k davům fanoušků, kteří nadšeně spekulují o možném vydání Uncharted 5. Ale o tom až jindy :)

Seznam TOP10 her pro dva na PlayStation 3 jsme prolítli jako nic a tobě určitě neuniklo, že celá řada z těhle her má své pokračovatele jak v řadách her na PlayStation 4, tak mezi těmi na nejnovější péeskovou konzoli. Holt, dokonalé není třeba měnit. O tom žádná :)