Dětské hry na PlayStation – 2. část

V první části tohodle článku jsme se věnovali hrám, které šlapaly už na prvním péesku a na těch novějších frčej dodnes. Jmenovali jsme hrdinu her Crash, Harryho Pottera, dráčka Spyra i modrého bodlináče Sonica a vyzdvihli jsme PS4 hry, které by sis v kategorii dětských her na Playstation rozhodně neměl nechat ujít.

Dneska se zaměříme na hry, které pro svou oblibu tvoří sólo linie v příběhu dětských péeskových her.

Tlapku na to!

Samostatnou kapitolou dětských her je Tlapková Patrola (Paw Patrol), která se nejprve ve formě seriálového hitu objevila na televizních obrazovkách v roce 2013 a v roce 2018 přeskočila i do světa videoher. Děj se odehrává ve fiktivním městě Adventure Bay, které je obklopeno horami a najdeš v něm jak klíčová místa, tak památky včetně radnice, pláže, farmy, kavárny, ostrova Seal i vyhlídky. Poslední z těchto lokalit obývá Tlapková Patrola, pohotovostní tým šesti psů, z nichž každý má svou vlastní osobnost, sadu dovedností, barevně odlišenou uniformu a vozidlo.

Dobrodružství těhle akčních štěňat se vždycky točí okolo pomoci městu a lidem v něm, přičemž po každém úspěšném zdolání mise přichází v různých obměnách motivační hláška „Žádná mise není příliš velká, žádné štěně není příliš malé“. A právě o plnění misí, stejně jako v původním seroši, jde i ve hře na PS4 Paw Patrol On A Roll.

Paw Patrol (Tlapková Patrola)

Že ti seriálové podání ruku v ruce s tím herním pořád ještě nestačí? I na tohle je Tlapoková Patrola připravená, takže svým fanouškům nabízí celou řadu herních předmětů, mezi kterými najdeš pro každého člena domácnosti něco. Pro mámu růžovej štěněcí hrnek nebo prostírání, pro tátu ošušku, se kterou ho rozhodně nepřehlídnou na žádný pláži. Holky budou pištět nadšením nad tiskátkama psích hrdinek a kluci zase ocení úložné boxy, do kterých můžou všechno nahrnout, když je čas na spaní. Že to ještě pořád není dost? A co takhle pořídit si celou tu psí smečku domů? Mrkni na plyšáky ;)

Když je řeč o plyšácích, víš, že tady má své zastoupení i taková kultovka jako je…

Minecraft

Tuhle fenomenální hru dnes již určitě není třeba představovat, nicméně pro osvěžení paměti můžeš zabrousit na náš předchozí článek, kde se týhle kostičkový klasice věnujeme. A nebo rovnou zčekni naši nabídku her na PS4, kde najdeš jak základní hru, tak její dvě pokračování.

LEGO

O stavebnici Lego jsi už asi slyšel a předpokládáme, že takový Lego City ti asi taky něco říká. Jestli alespoň jednou odpovíš ano, pak ti musí být docela jasný, o čem v týhle obrovský skupině her jde. Ikonické Lego postavičky pobíhají Lego světem, který je pokaždý uzpůsobený jinému tématu. Na své si tak u originálních příběhů přijdou milovníci Star Wars, Jurského Parku, Harryho Pottera, Batmana a u nejnovějšího LEGO Marvel Collection se pro změnu vyřádí fanoušci superhrdinů.

LEGO: Avangers

Skvělý je, že všechny tituly Lego jsou příkladem dětských PlayStationových her, u kterých se krom dětí vyblbnou i dospělí. Hry jsou i pro dva hráče, takže jestli zrovna nechcete doma večer čučet na telku (ve který beztak dávají prd), sáhněte po Legu - a jo, klidně i po tý stavebnici.

Mimochodem, jestli chceš zabít dvě mouchy jednou v případě, že se nemůžete dohodnout, jestli radši pařit nebo blbnout s kostičkama, koukni na tohle: Lego Dimensions Starter Pack. Hra a stavebnice v jednom balení, no není to paráda? :D

Anglicky dobrý, v češtině lepší

S každou novou playstationovou konzolí vychází víc her s českými titulky nebo s českým dabingem, což u dětských her nemůže být vůbec na škodu. Světe div se, je z čeho vybírat.

Mezi hry s českým dabingem spadá do našeho výběru topek hned sedm kousků pokrývající jak starší stroje, tak novější mašiny. Na druhé konzoli rozjedeš Eyetoy Play Sports a na třetím péesku zase parádně šlape Sly Cooper Thieves in Time. Book of Spells ti umožní kouzlit přímo u sebe v obýváku a ve Wonderbook Diggs Nightcrawler budeš pro změnu hledat pachatele a vyšetřovat místa činu ve městě Library City. Majitelé konzolí PS4 můžou provětrat skafandry v BlackHole Complete Edition a až ve čtyřech lidech svádět divoké bitvy v arénách proti záludnému lišákovi ve hře Frantics. A kdyby snad tahle hra tématicky nelahodila tvému srdci, zablbni s kámošema ve hře Chimparty nabízející celou řadu bláznivých miniher.

Hry s českými titulky jsou na tom v kategorii dětských her na PS poněkud bídně a nabízí vlastně jen již zmiňovaný Minecraft. Na druhou stranu se právě sem protlačila jedna z her na PlayStation 5 a tou hrou je Sackboy A Big AdventureTahle akční adventura nabízí pořádný nášup dobrodružství pro jednoho až čtyři hráče a společně se můžete vydat tak obtížné úkoly, jaké si jen dokážeš představit. Zvládneš se postavit napínavým a nepředvídatelným výzvám?

Omrkni oficiální trailer týhle PS5 gamesy a nech se zlákat dobrodružstvím Sackboye ještě dnes!

Výčet toho nejlepšího, co kategorie dětských her na PlayStation nabízí máme za sebou. Potěšující je, že většinu tady jmenovaných her (včetně těch, co šlapou na starších konzolích) i s herními předměty seženeš u nás na shopu. Takže plány na večer jsou celkem jasný, no ne? :D